Proizvodi

Prema nameni naših proizvoda, Styrocoop proizvodni program može se podeliti u tri kategorije:

Građevinski stiropor  obuhvata stiroporne ploče različitih gustina i debljina koje se koriste za termo i zvučnu izolaciju kao i razne vrste ukrasnih lajsni i drugih elemenata za spoljašnju i unutrašnju dekoraciju.

Takođe proizvodimo i razne vrste funkcionalnih elemenata za potrebe građevinarstva, a prema potrebama i željama naših kupaca, kao i EPS-granulat za više namena.

Svi tipovi Styrocoop ekspandiranog polistirena proizvedeni su od samogasive sirovine.

Standardni deo našeg građevinskog programa čine dva tipa EPS lakih ploča za toplotnu i zvučnu izolaciju koje, shodno evropskom standardu EN 13 163, nose oznake:


EPS-F - ekspandirani polistiren čija je glavna namena toplotna izolacija fasada. Ujedno služi i kao dobra zvučna izolacija. Može se koristiti i na mestima gde je potrebna ograničena nosivost, npr. kao unutrašnja izolacija, kao termoizolacija kosog krova između rogova, a isto tako ploča iznad prolaza i sl.Standardne dimenzije ploča su 100cm x 50cm x d(cm), a paketi ovog stiropora označavaju se sa čeone strane crvenom bojom.

 EPS-120 – ekspandirani polistiren izuzetnih termoizolacionih svojstava i izuzetne nosivosti, pogodan da trpi velike pritiske. Idealan je kao toplotna izolacija kod podova industrijskih hala, hladnjača, parkinga i sl.Standardne dimenzije ploča su 100cm x 50cm x d(cm).


Paketi ovog tipa stiropora označavaju se sa čela crnom bojom.

 

 

Građevinski stiropor posebne namene

EPS – granulat različitih prečnika granula i različitih nasipnih gustina.Koriste se u razne svrhe, a prvenstveno u izradi „lakih betona“ i u industriji nameštaja za pravljenje jastuka i lejzi beg fotelja.

EPS ukrasne lajsne i elementi za spoljnu i unutrašnju dekoraciju mogu se proizvoditi u svim kvalitetima i oblicima. Jedino ograničenje je Vaša mašta.

 

stiskavac_05Stiropor “stiskavac” je popularni naziv za elemente za termoizolaciju u krovnoj ravni između rogova. Ova vrsta proizvoda daje stiropor ploči elastičnost i fleksibilnost, omogućavajući tako daleko lakšu ugradnju bez obzira na rastojanje između rogova, maksimalnu iskorišćenost nabavaljenog materijala i veliku uštedu na elementima za fiksiranje koji Vam više neće biti potrebni. Za opširniji opis i slike ove vrste proizvoda kliknite ovde.

 

Ambalažni program

Styrocoop ambalažni program je linija proizvoda na koju smo posebno ponosni i koju posebno razvijamo.

Ambalažni program se deli u dve osnovne kategorije:


Ambalaža iz alata

Uobičajena proizvodnja stiropor ambalaže iz alata odvija se na automatima, posebnoj vrsti mašina namenjenoj za tu konkretnu vrstu proizvodnje. Styrocoop upravo radi na uvođenju takve linije.

Trenutno proizvodimo čitav niz ambalažnih proizvoda kojima su zajedničke osobine izuzetno viskoga gustina, dobra mehanička svojstva i dimenzionalna preciznost i tačnost. Takva ambalaža za određene proizvode predstavlja tehnički najbolje rešenje, otporna je na deformacije, savršeno prianja uz proizvod i štiti ga, lako se pakuje i istovremeno je izuzetno lagana, tako da kada se sve uzme u obzir, daje maksimalno povoljan odnos cene i kvaliteta.


Projektovanje alata radimo gratis, a troškovi izrade alata zavise od serije – količine proizvoda koju kupac naručuje. Za velike serije troškove alata snosi Styrocoop, a kod manjih serija kupac.

Rezana ambalaža i funkcionalni proizvodi


Ambalaža rezana u najrazličitijim oblicima i s veoma širokim spektrom primene, izrađuje se od svih vrsta ekspandiranog polistirena, u svim njegovim čvrstoćama i gustinama, od kojih zavise mehanička i termoizolaciona svojstva proizvoda. Proizvodi se rezanjem vrelom žicom i/ili uz pomoć raznih glodačkih alata.

S obzirom na dugu tradiciju izrade i iskustvo na ovom planu, stojimo Vam na raspolaganju i za stručne savete koji se tiču najboljeg i najekonomičnijeg tipa stiropora za Vaše potrebe, kao i samog izgleda i konstrukcije same ambalaže.

Ova vrsta ambalaže, za razliku od one iz alata (koja se koristi kod posebnih oblika i potreba za posebnom čvrstoćom), proizvodi se od postojećih vrsta građevinskog stiropora.

 

Styrocoop rezana ambalaža je sigurna, izdržljiva, lagana, ekološka i ekonomična.

Naši rezani i funkcionalni proizvodi našli su svoju primenu u izradi termo roletni, u vojnoj industriji, industriji nameštaja, školstvu, ambalažiranju bele tehnike itd. Mogu služiti kao deo ambalaže u kombinaciji s kartonom ili nekim drugim materijalom, ali i kao estetski i funkcionalni dodaci.